Voit tulla kokeilemaan ammuntaa oikeilla välineillä seuramme harjoituksissa. Mikäli haluat tulla tutustumaan jousiammuntaan, ota yhteyttä – näin varmistamme että harjoituksissa on paikalla aktiivinen jäsen opastamassa sinua.

Alkuopastus

Seuramme aktiivi opastaa alkuun välineiden ja ammuntatekniikan kanssa. Seuran välineistöstä löytyy eri kokoisia vastakaarijousia sekä kaikki tarvittavat varusteet turvalliseen ammuntaan. Seuralla on myös pitkäjousia ja taljajousia, joita voit kokeilla.

Myös omilla välineillä on mahdollista aloittaa seuran harjoituksissa käyminen. Käytössämme oleviin taustapakkoihin tai 3D-maalitauluihin ammutaan vain tauluammunnan välineillä, eli ei metsästyskärjillä taikka jalkajousella.

Autamme mielellämme harjoituksiin omilla välineillä osallistuvia, mikäli välineet ovat sattuneet jäämään toviksi ilman käyttöä ja niiden kanssa toimimisesta on epävarmuutta.

Minkä ikäisenä voi aloittaa?

Jousiammunnan aloittamisessa ei ole kiinteitä ikärajoja. Noin 12 vuotta on hyvä ikä aloittaa harrastus, toki tätä asiaa katsotaan tapauskohtaisesti.

Nuorelta harrastajalta vaaditaan tiettyä fyysistä valmiutta välineiden käyttöön. Lajissa käytettävät välineet ovat oikeita jousiaseita.

Jousiammuntarata ei ole leikkipaikka. Tämän vuoksi alle 18 vuotiaan nuoren kohdalla vaaditaan aina huoltajan suostumus. Lisäksi huoltajan läsnäolo on harjoituksissa pakollista, mikäli nuori ei pysty omatoimisesti virittämään ja huoltamaan välineitään.

Lapsen tai nuoren kohdalla hallitus katsoo tapauskohtaisesti, voidaanko jäsenyyttä hakeva nuori ottaa mukaan. Kaiken järjestelyn taustalla on tarkoitus taata turvallinen ja mukava harrastuspaikka sekä nuorelle itselleen, että muille seuran jäsenille.

Optimaalinen tilanne on se jos myös huoltaja aloittaa ammuntaharrastuksen.

Jousiammunta on laji, johon parhaiten pääsee mukaan tutustumisammuntojen kautta. Jousiammunta on laji, jossa vaaditaan omatoimisuutta, rauhallisuutta sekä ehdotonta turvallisuusohjeiden noudattamista.

Miten liittyä seuran jäseneksi?

Tule mukaan seuran ohjatuille ammuntavuoroille. Voit käydä veloituksetta tutustumassa muutaman kerran. Jäsenyyttä haetaan sen jälkeen jäsenlomakkeella, mikäli laji alkaa tuntua omalta tulevalta harrastukselta. Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenhakemuksen ja päättää, soveltuuko henkilö jäseneksi.

Mikäli on käynyt jo muutaman kerran kokeilemassa jousiammuntaa, on varmasti ollut jo tekemisissä seuran toimihenkilön kanssa ja tämän jälkeen jäsenhakemus on nopeasti käsitelty. Jäsenhakemukset käsitellään aina muutamassa päivässä. Jäseneksi liittymisen jälkeen ja kun yhdistys on vahvistanut jäsenmaksun, on henkilö tervetullut jo heti seuraavalle harjoituskerralle mukaan.

Jäsenmaksut

Seuran jäsenmaksu on 80 € / vuosi ja se veloitetaan alkavalta vuodelta. Jäsenmaksu kattaa mm. oikeuden käyttää seuran kalustoa, ulkoradan rajattoman käyttöoikeuden sekä kevätkauden ratamaksun talvikaudella. Jäsenmaksut on porrastettu niin, että samasta perheestä liittyvälle henkilölle jäsenmaksu on pienempi.