Ensinuolet-kurssi on kuuden kurssikerran mittainen jousiammunnan alkeiskurssi, joka perustuu Suomen Jousiampujain Liitto SJAL ry:n valmennusmateriaaliin. Yksittäinen kurssikerta on kahden tunnin mittainen.

Ensinuolet-kurssi antaa hyvät perustaidot jousiammuntaharrastukselle ja itsenäiselle ampumiselle seuran radalla. Yhteensä 12 tunnin mittaisella kurssilla perehdytään jousiammunnan tekniikkaan tähtäinjousella. Kurssilla opetellut asiat antavat vanhan pohjan myös vaisto- ja talja-ampumiselle.

Sisältö

  1. Jalkojen asento, keskivartalon asento ja T-asento
  2. Valmistautuminen
  3. Veto
  4. Ankkurointi, linjaaminen ja tähtääminen
  5. Laukaus
  6. Jälkipito

Stipendi ja valkoinen taitomerkki

Viimeinen kurssikerta sisältää lyhyen teoria- ja ammuntakokeen. Teoriakokeessa kysytään kurssilla läpikäytyjä asioita. Ammuntakokeessa ammutaan 10 metrin matkalta 5 * 3 nuolta. Taitomerkin alin hyväksytty pistemäärä on 85 pistettä.

Toteutus

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena, yksi opetuskerta viikossa. Opetuspaikka on kulloinkin käytössä olevan seuran harjoittelupaikka joko Viisarilla tai Jyrätien liikuntahalleilla.

Vaatimukset

Kurssille ei ole vaatimuksia ja aikaisempaa kokemusta jousiammunnasta ei tarvitse olla. Osallistujan tulee voida jännittää jousi omatoimisesti.

Ilmoittautuminen ja tulevat kurssit

Aloitamme seuraavan kurssin tammikuussa 2025. Kurssi pidetään kerran viikossa sunnuntaisin alkaen iltapäivällä. Vahvistamme kellonajan vielä.

Seuraava kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille. Lisätietoja antaa sihteeri (at) nuolihaukat.fi.

Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista jo nyt.